Waarom ik dit doe

Mijn passie gaat niet alleen over het naaien, maar ook over de kledingindustrie, de stoffenindustrie en over de mensen die in de industrie werken. Ik ben leraar en ondernemer.

Ik wil met u delen wat ik heb geleerd door mijn reis naar de industrie en de producten die ik heb gemaakt. In dit bericht, u leren over hoe je een goede naaister, de basisingrediënten van een kledingstuk te vinden, en over een aantal van de meest voorkomende vragen die ik krijg als ik wordt gevraagd om uit te leggen hoe je een linnen broek te maken. Het eerste wat je moet weten over het maken van een linnen broek is dat je verschillende soorten naaimachines nodig hebt, verschillende technieken voor het naaien in dezelfde stof, en heel verschillende vaardigheden van elkaar. Als je nog nooit een linnen broek hebt gemaakt, raad ik je aan om te beginnen met een oude broek die je hebt liggen of een van de zeer oude patronen die je bij de hand hebt.

In 2013 werd ik geïnterviewd door een Nederlandse tv-zender voor het project 'The Fashion Police'. Het programma ging over het groeiende aantal designer jeans op de markt en het was een uitdaging om te praten over het proces van het maken van een nieuwe broek. De meest voor de hand liggende vraag van mij was: "Wat heb je dragen om te werken?"

Ik besloot om het te beantwoorden met dit korte artikel over het proces, evenals de problemen die ermee gepaard gaan.

Het verhaal over mijn eerste spijkerbroek

In het voorjaar van 2009 kocht ik een spijkerbroek in een winkel in Utrecht. Dit was een grote beslissing, want ik had niet gedragen jeans in ongeveer tien jaar. Naar mijn mening, ze waren te dik en er waren geen fatsoenlijke opties in de winkel, dus ik nam ze mee naar mijn moeder, die gaf ze aan mij.

Mijn vader zei altijd dat ik linnen moest dragen en mijn moeder zei altijd dat het niet goed is voor mijn maag.

Ik besloot dat ik het moest dragen en ik ben blij dat ik dat deed. Ik hou van de stof en het comfort dat het brengt aan mijn lichaam. Er zijn momenten waarop ik zal gaan naar de dokter voor iets dat niet normaal is en ze zullen kijken naar me alsof ik gek ben. Maar het geeft me altijd een beter gevoel dat ze er rekening mee houden. Er is een reden waarom linnen broeken een grote impact op mij maken. Het is een geweldige manier om mezelf koel te houden en mijn voeten warm te houden. Als u op zoek bent naar een manier om jezelf warm te houden bij het dragen van uw nieuwe legging en jeans dan zijn dit de broek voor jou. Ik zal het delen van mijn favoriete paar linnen broek en een tip voor hoe ze te dragen. Deze stijl van linnen broek heet 'leggings' wat 'losse leggings' betekent. Het is hetzelfde type broek dat je in de zomer in Nederland zou dragen.

Toen ik begon deze blog in 2009 werd ik geïnspireerd door een post door een andere blogger, Alyssa G, en dacht dat het interessant zou zijn om een blog over linnen broek naaien te maken. Ik hoop dat deze blog heeft u geholpen aan de slag op uw naaien reis.

Als u meer wilt weten over het proces van het naaien van linnen broeken kijk op de berichten hieronder. Linnenbroekenvergelijk Dit bericht gaat over enkele tips die je gebruiken om tijd te besparen. Het bevat links naar nuttige bronnen. Het bevat ook een aantal gratis downloadbare PDF tutorials voor degenen die willen downloaden en afdrukken van de PDF-bestand. In het eerste deel van deze serie zal ik je laten zien hoe je je eigen stof maken voor broeken die ook omkeerbaar zijn. Dit zal u toelaten om broek te maken van elke kleur, elke grootte, en ongeacht wat voor soort materiaal het is.